Tégla vagy acélszerkezetes

Tégla vagy acél?   Bemutatjuk az innovatív acélszerkezetes technológiát!

 

Sokan kérdezik, hogy jobb-e a tégla építésnél az acélszerkezetes építkezés? Tapasztalataink igen jók ezzel az innovatív  technológiával. Egy új családi ház építését követően az alacsony fűtésszámlán nagyon meglátszik hogy a ház átgondolt, kiváló hőszigetelő rendszerrel van ellátva. Az acélszerkezetes technológia fejlettebb, innovatívabb építkezés, hosszabb távra generációk számára megoldást nyújtó rendszer, mely nem véletlen, hogy Kiváló Építési Termék tanúsítvánnyal is rendelkezik. Szívesen és nyugodt szívvel ajánljuk az építtetők részére! Budán több referenciát is tudunk mutatni.

Kiemelten energiahatékony, azaz magas hőszigeteltségű házainkat innovatív
ACÉL HORIZONT™ technológiával is megépítjük.

HORIZONT™ családi ház

Akár 0Ft-os fűtésű vagy passzívházhoz is kiválóan alkalmas!

Külföldön igen népszerű, sokak által alkalmazott építési mód a könnyűszerkezetes házépítés. Hazánkban is egyre népszerűbb különösen a magyar gyártású HORIZONT™ rendszer mely a hagyományos fa szerkezet helyett acélszerkezetből gyártja a prémium minőségű családi házak vázszerkezeteit. Ez az acél technológia minden olyan előnyt megad amelyre az építtetők vágynak. Nem véletlen, hogy rendkívül keresetté vált a hazai piacon is, leginkább a környezettudatos, fenntartható építkezést támogatók körében. Ez az igen hatékony rendszer mind az épület rugalmasságában, az építkezés gyorsaságában, a szigetelés hatékonyságában, ár-érték arányban a legmagasabb elvárásoknak is meg tud felelni. Könnyen megfelelhet a legmagasabb AA++ energiahatékonyságú épületek építéséhez. Az épület vázszerkezetét (falak, födém, tetőszerkezet) horganyzott acélvázból építik meg melynek élettartama kb 200év! A csavarozásos kötéstechnológiának köszönhetően az épület rendkívül rugalmassá válik, és könnyen átvészeli a hazánkban előforduló heves széllökéseket.  Az acélvázszerkezetes építési technológiát kiemelten földrengés veszélyes területeken sikerrel alkalmazzák! Mivel nincs vegyszeres kezelés, mint a fánál ezért a falazatot könnyen alakíthatjuk úgy, hogy antiallergén legyen a ház belső légtere is. További előnye, hogy könnyebb súlya ellenére rendkívül stabil, erős szerkezet 4 emelet magasságig is építhető.

 • Prémium minőség a hazai piacon
 • Kiváló árérték aránnyal építhető
 • Nem éghető!
 • A gyártó által javasolt és bevizsgált szigetelése messze felülmúlja a hagyományos tégla falazatét.
 • Kulcsrakész családi ház akár 4 hónap alatt felépíthető vele.
 • A kiválóan hőszigetelt vékony falaknak köszönhetően az épület hasznos alapterülete br 150 m2-es családi ház esetén átlagosan 10-15%-kal több a hagyományos építkezésekénél. Ez egy kisszoba méret!
 • Időjárásfüggetlen építkezés a kulcsrakész kivitelezésig.
 • Hitel igényléséhez az összes szükséges tanúsítvánnyal rendelkezik a HORIZONT™ rendszer.
 • Maximálisan alkalmas akár passzív társasház, irodaház, családi ház építésére.
 • Gépészettől függően a legmagasabb besorolás is elérhető

 

HAGYOMÁNYOS TÉGLA CSALÁDI HÁZ

Ez a legelterjedtebb építkezési mód hazánkban. Azonban az energiahatékonyság ma már nem lehetőség hanem előírás! Ennek próbálnak a gyártók megfelelni. Ezért a hagyományos falazóblokk (Porotherm) helyett már okostéglát ajánl a gyártó is, melynek hőszigetelő képessége 40-50%-kal jobb a hagyományos nútféderes téglához viszonyítva.  2013 óta kapható a magyar piacra a Porotherm 30 Klíma Profi és 30 Klíma tégla is, melyek a közkedvelt 30 cm-es falvastagságban elérik a 0,29 – 0,28 W/m2K U értéket. (U érték a falak hőátbocsájtási értéke, minél alacsonyabb annál jobban nem engedi át a hőt a falazaton.) Porotherm 38 Thermo Profi- UFAL = 0,19 W/m2K* értékkel bír hőszigetelni. Természetesen számos lehetőség van a piacon, azonban még ma is ha tégláról beszélünk akkor a hagyományos Porotherm falazótéglát használják kiegészítő táblás szigeteléssel, melynek ma az előírt vastagsága minimum 20cm!

Porotherm téglafal

 • Téglából építeni valamivel drágább megoldás ha energiatakarékos házat szeretnénk.
 • Fontos tényező a fal vastagsága mely ezáltal a nettó élettérből veszi el a helyet. 2018. január 01-től pedig tovább szigorodtak az építés feltételei, azaz még vastagabb szigetelésekkel kell új építésű családi házunkat ellátni.
 • A téglaépítés nedves építési eljárási mód, bár ma már kevés habarcsot használnak mégis meg kell várni a száradási idő végét, hogy a későbbi penészesedéseket elkerüljük. Téli építkezés -5 Celsius fok alatt nem végezhető.

 

 

 

Kérdése van házépítéssel kapcsolatban, szakértőink szívesen segítenek.

Árajánlatot meglévő tervrajz és költségvetési kiírás alapján tudunk számolni. Érdeklődjön ezzel kapcsolatban kollégáinknál a schnadenbergerbau@gmail.com e-mail címen.

Hívja kollégáinkat a 0630/327-6487 vagy 0670/326-7463 telefonszámon.